BEMUTATKOZÁS

Legelső magántanítványaim közel húsz évvel ezelőtt tették le sikeresen angol nyelvből az államilag elismert komplex középfokú nyelvvizsgájukat az akkor még egyeduralkodó Rigó Utcai Nyelvvizsga Központban kizárólag a nálam folytatott magántanulmányaik eredményeként. Abban az időben ez nemcsak megyei, de országos viszonylatban is ritkaságszámba ment, hiszen akkor még alig néhány éve vezették be az angol nyelv oktatását a környező középiskolákban, és nagy volt a kereslet a szakképzett angol tanárok iránt. A munkám során több évig foglalkoztam leendő nyelvtanárok nyelvi képzésével is.

Magántanárként, módszertani fejlesztőként, valamint nyelviskola vezetőként számos tanulónak segítettem már valódi sikereket elérni idegen nyelvi tanulmányaiban, amely sikereket legfőképpen a minőségi szinten használható nyelvtudás megszerzésében mérek. Mindhárom akkreditált nyelvvizsga szintre (B1 alapfok, B2 középfok, C1 felsőfok), és általános nyelvből szinte valamennyi akkreditált nyelvvizsga-fajtára készítettem már fel tanulókat az ország több pontján. Nyomon követem a nyelvoktatás, a nyelvvizsgáztatás rendszerének folyamatos alakulását, változását országos viszonylatban is.

Főállású magántanárként minden korcsoport oktatásával foglalkoztam, kezdve az óvodás korútól egészen a nyugdíjas korúig. A közoktatásból minden évfolyamról és mindenféle képességű tanulók érkeztek hozzám, általános iskolások, középiskolások, gimnazisták, főiskolások és egyetemisták, ennélfogva párhuzamosan több nyelvi szinten, és több haladási ütemmel is dolgoztam. Mivel foglalkoztam gyermek-, ifjúsági és felnőtt oktatással is, széleskörű tapasztalatra tettem szert a különböző korcsoportok oktatását illetően megismerve az egyes korcsoportoktól elvárható haladási ütemet, valamint az egyes korcsoportoknál alkalmazható módszereket és azok hatékonyságát.

A nyelvoktatói munkámmal párhuzamosan módszertani fejlesztéssel is foglalkoztam annak érdekében, hogy magántanítványaimnak a lehető legjobb minőségű szolgáltatást nyújthassam, és az elért eredményekkel teljes mértékben elégedettek lehessenek. Nemcsak az egy fős, de a kis létszámú csoportos oktatás esetében is hatékony nyelvoktatási módszert vezettem be, így a minőség megtartása mellett a teljes nyelvi kompetenciaszintet tudtam fejleszteni minden egyes magántanítványomnál.

Általános nyelv oktatásán kívül foglalkoztam angol idegenforgalmi, gazdasági, pénzügyi és üzleti szaknyelvek oktatásával, valamint akkreditált szakmai nyelvvizsgákra történő felkészítéssel. A magyar-angol-spanyol nyelvkombinációban szerzett mesterfokú egyetemi végzettségemen kívül ezeken a szakterületeken külföldön szerzett (Master Travel Program, USA), valamint Magyarországon szerzett szakirányú felsőfokú végzettséggel (külgazdasági szakos közgazdász) is rendelkezem, melyek a szaknyelvek sikeres oktatásához biztosítják a megfelelő elméleti háttértudást. Éltem és tanultam az Amerikai Egyesült Államokban, ahol érettségi bizonyítványt is szereztem, valamint hosszabb időt töltöttem el spanyol nyelvterületeken.

Jelenleg általános angol és spanyol nyelvekből INTELLECT Kurzusprogramokkal várom a hozzám érkező tanulókat. 

Kiemelt célcsoportom: azok a fiatalok, akik minőségi, használható nyelvtudásra vágynak, és időben történő tervezéssel, valamint szorgalommal hajlandóak a célért megdolgozni.